Вода в Луцьку подорожчає
Волинь

Вода в Луцьку подорожчає

17 серпня 2018, 13:33
0
0
Сподобалось?
0

Питання  коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення розглядали сьогодні під час відкритих слухань у КП «Луцькводоканал»- повідомляє прес-служба міської ради.

 Серед основних чинників, які спричинили таку необхідність, назвав перший заступник директора КП «Луцьковдоканал» Віктор Гуменюк: підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення бази оподаткування, збільшення вартості солі, підвищення ціни на електроенергію з 1 жовтня, збільшення екологічного податку та податку на землю.

Він також зауважив, що формування тарифу не є ініціативою КП «Луцькводоканал», оскільки усі принципи формування тарифів встановлюються НКРЕ.

 Тож, тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для лучан, хоч і не набагато, але все ж зростуть вже з осені.Якщо зараз  тариф за послуги централізованого водопостачання становить 4 гривні 88 копійок за 1 кубометр води, то нова ціна становитиме 5 гривень 64 копійки. Якщо за послуги водовідведення лучани сплачували 5 гривень 9 копійок, то новий тариф становитиме 5 гривень 88 копійок. І якщо кубометр холодної води вартував 5,25 гривні, то тепер він буде коштувати 6,24 гривні.

«Якщо в середньому одне домогосподарство багатоквартирного будинку використовує 4-5 кубометрів води, то навантаження через здорожчання буде необтяжливим – доведеться платити, в середньому, більше на 3,6 гривні», – зауважив Віктор Гуменюк. Проект присутні на слуханнях підтримали, зауважень та пропозицій не надійшло.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися