Депутати Волиньради не знайшли підстав для  звільнення керівника Рожищенського притулку
Волинь

Депутати Волиньради не знайшли підстав для звільнення керівника Рожищенського притулку

18 серпня 2018, 17:44
0
0
Сподобалось?
0

До Волинської обласної ради надійшли звернення від Мінсоцполітики, ОДА та прокуратури області  щодо відсторонення від виконання обов’язків  завідувача Рожищенського   притулку Леоніда Матвійчука на час проведення досудового розслідування, -повідомляє сайт обласної ради. 

Кілька тижнів тому представники регіонального Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової повідомили про випадки побиття та сексуального домагання до вихованців комунального закладу  "Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації". Інформація набула широкого розголосу та резонансу.

2 серпня було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст 125, ч.1 ст. 137 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Це питання  розглядалося на засіданні постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
Заступник  керуючого справами-начальник  відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук пояснила, що правових підстав для того, аби відсторонити Леоніда Матвійчука з посади немає. "Повинна бути постанова суду, або ж слідчого чи прокурора. До нас такі документи не надходили", - зауважила Мирослава Якимчук. З її позицією погодився й депутат облради, юрист Сергій Слабенко.

Депутати  заслухали пояснення  керівника притулку Леоніда Матвійчука, який  вважає інформацію представників регіонального Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини неправдивою.

Комісія рекомендувала тимчасовій контрольній комісіій обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області спільно зі службою у справах дітей Волинської ОДА провести перевірку щодо діяльності завідувача притулку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися