На Волині молилися за Україну і вшанували її Героїв
Волинь

На Волині молилися за Україну і вшанували її Героїв

24 серпня 2018, 15:43
0
0
Сподобалось?
0

 У День Незалежності України в усіх волинських храмах  молилися  за Україну.

У Свято-Троїцькому кафедральному собору УПЦ КП Молебень за Україну звершив, у співслужінні священнослужителів, митрополит Луцький і Волинський Михаїл .

«День Незалежності – це вистраждане віками свято для нас нині стало особливо актуальним. Тоді, у 1991 році, ми тішилися тим, що Незалежність ми отримали без єдиного пострілу, але ми не повинні забувати і про те скільки патіротів України віддали свої життя за її волю і незалежність. І тому Господь і посилає нам випробування для того, щоби ми навчилися цінити те, що маємо – право вільно жити на своїй землі, право вільно сповідувати свою віру, право ходити до храму. Хочеться, щоби цей день був дійсно для нас днем радості, і нехай Господь благословить усіх нас», – сказав митрополит.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вручив голові  Волинської ОДА високу церковну нагороду – орден Святого рівноапостольного князя Володимира. А також нагороди отримали бійці-захисники України та волонтери.

У Луцьку вшанували пам'ять загиблих на Сході військовослужбовців. На Театральному майдані прозвучала заупокійна молитва,  лучани поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні» та «Загиблі за єдність України».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися