Дикоросла лісова продукція поповнила бюджети Волині майже на 5 мільйонів гривень
Волинь

Дикоросла лісова продукція поповнила бюджети Волині майже на 5 мільйонів гривень

29 серпня 2018, 20:15
0
0
Сподобалось?
0

Чорничний сезон на Волині та заготівля грибів, трав та іншої дикорослої продукції поповнили бюджети на 4,7 мільйона гривень податкових платежів, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, заготівельники дикорослої продукції вже сплатили до бюджетів усіх рівнів 2,8 мільйона гривень ПДФО, більше 1,4 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції, 233 тисячі гривень військового збору і 220 тисяч гривень єдиного податку.

Громади, у яких керівники місцевого самоврядування подбали про  легальність процесу заготівлі, отримали належні податки, - констатують в Головному управлінні ДФС у Волинській області.

«З точки зору наповнення бюджетів нинішній сезон заготівлі став більш успішним проти минулорічного. Волинські чорниця та гриби, лікарські рослини – це ті природні багатства, які користуються попитом на внутрішньому ринку та експортуються. Тому громади, на території яких є такі природні багатства, здатні кожного сезону залучати до бюджетів чималі податкові надходження. 4,7 мільйона гривень по завершенню ягідного сезону цього року – вдалий екватор сезону заготівлі», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися