Волинські митники запобігли спробі ввезти з Польщі автомобілі за фіктивними документами
Волинь

Волинські митники запобігли спробі ввезти з Польщі автомобілі за фіктивними документами

30 серпня 2018, 18:37
0
0
Сподобалось?
0

За добу посадові особи управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС  зафіксували  у пункті пропуску Ягодин 3  факти ввезення  легкових автомобілів на польській реєстрації за фіктивними нотаріальними дорученнями, -повідомляє прес-служба ГУ ДФС Волині.

Тимчасово непрацюючий волинянин, перетинаючи кордон автомобілем «RENAULT LAGUNA», пред’явив нотаріальне доручення на право користування автомобілем, посвідчене ніби як нотаріусом з м. Сєрпц. Його земляк  за кермом «VOLKSWAGEN PASSAT» подав до митного контролю фіктивну довіреність від нотаріуса м. Люблін. Громадянин Грузії, який навчається в одному з українських вузів, в пакеті документів на «OPEL ASTRA» подав фальшиве  нотаріальне доручення Канцелярії нотаріальної  м. Кошаліні.

Перевірки автентичності поданих до митного контролю доручень зазначених Канцелярій нотаріальних Республіки Польща спростували факти їх офіційного посвідчення. Відтак, за фактами приховування від митного контролю, тобто за подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом, усі три автомобілі вилучені на склад митниці.  «RENAULT LAGUNA» оцінений експертами у  125 тис грн, «VOLKSWAGEN PASSAT»  - понад 136 тис грн, «OPEL ASTRA» - у  майже 133 тис гривень.

Сума лише штрафних санкцій, накладених на порушників, сягає  400 тис грн.  Адже відповідно до ч. 1 ст.. 483 Митного Кодексу України громадян за вчинені порушення очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобілів та конфіскація цих транспортних засобів. Матеріали передані на розгляд суду.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися