Судитимуть волинянина за торгівлю людьми
Волинь

Судитимуть волинянина за торгівлю людьми

30 серпня 2018, 18:48
0
0
Сподобалось?
0

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вербування й переміщення 27-річним мешканцем Володимира-Волинського 9 людей у Республіку Білорусь задля їхньої трудової експлуатації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.
Упродовж 2016 року молодик підшуковував на Волині чоловіків, які перебували в уразливому стані, не мали роботи та постійного заробітку, обіцяв їм гарні умови праці на підприємстві в одному із районів Мінської області Республіки Білорусь та перевозив їх у сусідню державу.
Там люди потрапляли в трудове рабство й змушені були, проживаючи в нелюдських умовах, у будь-яку погоду, цілодобово, без вихідних, без належного харчування, незалежно від стану здоров'я випасати та доглядати корів. У разі непокори їм погрожували й били, не даючи можливості повернутися на Батьківщину, а їхній заробіток привласнював обвинувачений.
Зауважимо, що під час вчинення цих кримінальних правопорушень молодик  в Україні був засуджений за умисне важке тілесне ушкодження та хуліганство до 5 років позбавлення волі, проте звільнений від відбуття призначеного покарання зі встановленням 3-річного випробувального строку.
Тепер же його судитимуть за торгівлю людьми (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 149 КК України).
Суд, призначаючи обвинуваченому покарання, врахує, що він вчинив злочин щодо особи похилого віку, особи з інвалідністю, особи, яка страждає на психічний розлад, має вади розумового розвитку.
 Санкція  ч.2 ст. 149 КК України передбачає  покарання у виді позбавлення волі терміном  від семи до дванадцяти років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися