На Волині відкрили дев`ятий інклюзивно-ресурсний центр
Волинь

На Волині відкрили дев`ятий інклюзивно-ресурсний центр

18 вересня 2018, 16:14
0
0
Сподобалось?
0

В Турійській ОТГ відчинив двері для дітей з особливими освітніми потребами дев`ятий на Волині інклюзивно-ресурсний центр. Його завдання  надавати психологічну допомогу дітям, оцінювати їх стан, а також супроводжувати дитину протягом всього її навчання . Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Голова ОДА Олександр Савченко, який був присутній на відкритті, повідомив, що Волинь  займає друге місце серед областей України за кількістю облаштованих інклюзивних класів.

« У нас  їх – 143. Випередила нас лише Київщина – там 148 шкіл з такими класами. Ми – не найбагатша область. Але знайшли сили та фінанси, аби розвивати інклюзивну освіту.»

Кабінети в навчальному закладі розміщені на першому поверсі Будинку дитячої творчості. Там облаштовані пандус та поручні відповідно до вимог Державних будівельних норм. Центр обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням, дидактичними та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою й багатофункціональним пристроєм. У коридорі облаштували зону очікування для батьків.

Стало відомо, що в закладах дошкільної та загальної середньої освіти району, а також Луківської й Турійської ОТГ навчається 35 дітей з особливими освітніми потребами. Обладнали центр за 148 тис. грн.  За результатами конкурсного відбору  директором  ІРЦ стала  Тетяна Каліщук – за фахом вчитель-дефектолог.

У  жовтні розпочнуть роботу іще шість ІРЦ: Горохівський, Ратнівський, Ківерцівський, Локачинський, Іваничівський та в Любомльській ОТГ.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися