Привітаймо доньку загиблого волинського Героя
Волинь

Привітаймо доньку загиблого волинського Героя

20 вересня 2018, 19:14
0
0
Сподобалось?
0

На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону»
Одинадцятий день народження відзначатиме Вікторія Федчишина.  Дівчинка проживає у місті Любомль і є донькою загиблого Федчишина Анатолія Миколайовича з позивним «Білий». Найсміливішим, найсправедливішим, чесним, люблячим свою сім’ю, відважним був і лишиться у пам'яті донечки її татусь, життя якого обірвалось від кулі снайпера 10 серпня 2014 року у бою під Іловайськом Донецької області.
Мама дівчинки Галина Миколаївна говорить: «Найбільшим авторитетом для обох моїх дітей (Вікторії та Даринки) є звичайно їхній татусь. Донечки сумують за ним та дуже часто згадують. Коли не знають, як зробити в тій чи іншій ситуації, то запитують: «А що зробив би тато?».
Вікторія є серйозною підтримкою та неабиякою помічницею для своєї матусі. Донечка говорить, що безмежно любить свою маму, вважає її дуже сильною, бо та самотужки мусить справлятись і з жіночою, і з чоловічою роботою. Допоки Галина Миколаївна на роботі, а працює вона у Любомльській районній лікарні лаборантом бактеріологічного відділу та лаборантом клінічної лабораторії Гущанської амбулаторії, Вікторія доглядає молодшу сестричку та дбає про чистоту у домі.
Із великим захопленням дівчинка вчить вірші на пам’ять і минулого року потрапила, за підсумками міжнародного конкурсу для дітей та юнацтва «KobzarWave», що організувала ГО “Помаранчева Хвиля” з міста Чикаго, у топ-п’ятірку (призерів не визначали) найкращих декламаторів світу у номінації на краще читання поезії Кобзаря українською мовою.
Найбільше дівчинка захоплюється музикою та співами. Вікуся уже 4 рік ходить в музичну школу на гурток з вокалу.
Цієї  зими дівчинка, катаючись на ковзанах, надірвала зв’язку, що спричинило зміщення меніска. Вікторія 2 місяці не відвідувала школу. Після тривалого лікування почались проблеми із спиною. Тепер дівчинці щопівроку потрібно проходити курс масажу та постійно відвідувати басейн. Мама говорить, що,  на превеликий жаль,  в Любомлі немає бассейну, але завдяки волонтерам минулого року донечка раз у тиждень плавала у басейні в Ковелі.

Також минулого року завдяки волонтерам Вікторії вдалось побувати і за кордоном. Вона відпочивала у Польщі та Словаччині, а цього року – у таборі «Чайка» поблизу Одеси.
Галина Миколаївна також поділилася своїми переживаннями. Сім’я Федчишиних живе у власному помешканні, але поруч із їхньою є нежила квартира. Суміжна стіна та меблі у кімнаті покрилась грибком, після нещодавнього ремонту не лишилось і сліду, псується навіть зовнішня стіна будинку. Минулого року всі члени сім’ї часто хворіли. Галина Миколаївна говорить, що зверталась до представників місцевої влади, та поки вони нічим не допомогли.
Допоможімо Вікусі відсвяткувати свій одинадцятий день народження у хорошому настрої та з чудовими подарунками!Контактні телефони (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися