Вперше на Волині українсько-алжирський конгрес
Волинь

Вперше на Волині українсько-алжирський конгрес

24 вересня 2018, 16:20
0
0
Сподобалось?
0

«Україна – Алжир» – під такою назвою в  СНУ ім. Лесі Українки відбувається  Міжнародний науково-практичний конгрес. Організували його  кафедра романських мов та інтерлінгвістики факультету іноземної філології СНУ  імені Лесі Українки та кафедра французької мови та літератури факультету іноземних мов Університету імені Мохамеда Будьяфа з міста М’сіла (Алжир), -повідомляє Волинська правда.

Міжнародний науково-практичний конгрес відбувається у рамках Року французької мови, яким 2018 –ий оголошений в Україні. Контакт між волинським вишем та університетом з міста М’сіла був започаткований з  ініціативи керівника Центру арабської мови та культури СНУ Аджабі Ясіна. У 2016 році було укладено  Угоду  між двома університетам .

Темою  Міжнародного науково-практичного конгресу є обговорення актуальних питань викладання іноземної мови та, загалом, викладання навчальних дисциплін в системі вищої освіти, а також порівняння систем вищої освіти України та Алжира.

Зокрема, сьогодні, 24 вересня, в рамках заходу відбувся круглий стіл на тему «Можливості наукового стажування в університеті М’сіла (Алжир)».

Варто зауважити, що в Алжирі французька мова не є в повній мірі іноземною. Свого часу ця північноафриканська країна перебувала під владою Франції, і той факт, що французька мова, принаймні у західному світі, є більш поширена і відома, ніж арабська,  сприяє тому, що алжирці послуговуються нею як мовою міжнародного спілкування та спілкування з іноземцями – вихідцями з неарабських країн.

 «Захищати кандидатську дисертацію тут в Україні, було доволі важко, адже між нашою і вашою системами освіти є певна різниця. Але я радий, що нам вдалося таким чином започаткувати контакти. Сподіваємося, що вони будуть плідними і надалі», – сказав кандидат філологічних наук і   керівник Центру арабської мови та культури  Аджабі Ясін.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися