Кожен другий підліток в Україні вживає алкоголь – дослідження
Волинь

Кожен другий підліток в Україні вживає алкоголь – дослідження

24 вересня 2018, 16:50
0
0
Сподобалось?
0

45% українців 15-19 років вживають алкоголь. Про це свідчать дані дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я,- передає УНН.

Зазначається, що в Україні 53% хлопців та 37% дівчат у цьому віці вже вживають алкоголь. Разом з тим, 12,7% українців  не п'ють алкоголь.  У світі кожна 20 людина помирає від алкоголю, наголошують експерти ВООЗ.

У трьох з чотирьох випадків це – чоловік. 28% смертей, пов'язаних з алкоголем, трапляються під час ДТП, заподіяння самому собі шкоди або насильства, 21% – через порушення травлення та 19% – через серцево-судинні захворювання. Європа має найвищий рівень споживання на душу населення у світі.

Найбільш питущими у світі виявилися чоловіки Румунії, вони випивають 8,2 напою за добу. Друге місце у світі за громадянами Португалії та Люксембургу . Третє місце за чоловіками України та Литви.

Серед жінок найбільшими любительками алкоголю виявилися українки - в Україні жінками споживається 4,2 напою/добу,- сказано в статті.

Найбільш непитущими серед чоловіків виявилися громадяни , серед жінок найнижчий показник в Ірані . Варто відзначити, що у світі найбільша смертність через вживання алкоголю у 2016 році зафіксована в Китаї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися