Працівники ПАТ«Волиньгаз» звільняються через низькі зарплати
Волинь

Працівники ПАТ«Волиньгаз» звільняються через низькі зарплати

27 вересня 2018, 12:24
0
0
Сподобалось?
0

З початку 2018 року із ПАТ «Волиньгаз» звільнилися 116 працівників, а за останні півтора року - майже 400, що становить 25% колективу – люди ідуть з роботи через низькі зарплати.
Про це повідомили сьогодні,  27 вересня,  під час прес-конференції у ПАТ «Волиньгаз», -пише ВолиньPost.

Катастрофічна ситуація з працівниками виникла напередодні опалювального сезону. Причина у тому, що тариф на розподіл газу протягом тривалого часу залишається незмінним. Газовики побоюються, що подальший масовий відтік працівників призведе до труднощів з утриманням газопроводів у належному стані.
Голова правління ПАТ «Волиньгаз Мирослав Коротя розповів, що під час опалювального сезону зростає навантаження на мережі та відповідальність працівників.
«Сьогодні ми стикнулися із великою проблемою – відтоком надійних та професійних працівників з підприємства. Це пов’язано з тим, що НКЄКП вже майже 2 роки не переглядає розмір заробітної плати. Працівники підприємства навіть виїжджають на заробітки до сусідньої Польщі, де за кваліфіковану роботу платять в рази більше”.

Справа у тому, що рівень заробітної плати у працівників «Волиньгазу» на 39 % менший, ніж в середньому у промисловому комплексі по області. Як приклад навели конкретні суми – середня зарплата газовиків 6 630 грн, а з відрахуваннями – 5 340 грн. Водночас, середня заплата у працівників промисловості в регіоні – 8 641 грн.

«Ми говоримо не про зростання ціни газу для населення, а про підвищення нашого тарифу на транспортування», - наголосив Коротя. Якщо ж тариф не підіймуть у структурі вартості газу, то представники «Волиньгазу» категорично проти зростання ціни на газ для людей. Адже це призведе до чергової кризи неплатежів та збільшення обсягу субсидій


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися