Бізнесмени з Ірану зацікавилися Ковельським індустріальним парком
Волинь

Бізнесмени з Ірану зацікавилися Ковельським індустріальним парком

5 жовтня 2018, 10:16
0
0
Сподобалось?
0

На Волині побувала делегація   Ісламської Республіки Іран. На зустрічі з головою  Волинської ОДА Олександром Савченком йшлося про  можливості співпраці та створенням індустріального парку у Ковелі. Про це повідомляється  на офіційній сторінці  голови ОДА у Facebook.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся з директором іранської компанії NEGIN FOULAND MARGOON Шаабані Аміном Асадаллах. Іноземні гості завітали в регіон, аби обговорити актуальні питання співпраці між обласною державною адміністрацією стосовно результатів проведення інвестиційного форуму та створення індустріального парку у місті Ковелі.

Амін добре знає Україну, бо навчався тут у Національному медичному університеті імені Богомольця. Він розповідає, що протягом останнього періоду в Ірані значно виріс курс долара – в 5 разів. За словами бізнесмена, раніше закупівлю зерна там забезпечувала держава. А через курс іноземної валюти Іран не може достатньо забезпечити громадян зерновими культурам.

« В Ірані несприятливі природні умови для вирощування кукурудзи та інших культур. Тому держава пропонує нам їхати, вирощувати в інших державах та імпортувати назад – без податків. Ми б хотіли обговорити інвестиції у вигляді будівництва елеватора у вас. Варто розуміти, що хліб для іранців – основна їжа. Нас, окрім зерна, цікавить і заправка для борщів, бо у вас помідори на сьогоднішній день в 5-6 разів дешевші, і це економічно вигідно нам. Я сам прийду до вас як інвестор і приведу інших інвесторів з Ірану, адже я знаю, що якщо принести в Україну інвестицій більше ніж на 100 тисяч доларів можна отримати вільне проживання, - розповів Шаабані Амін Асадаллах.

Радник голови ОДА  Валерій Криворог зауважив, що Волинь – перспективний аграрний регіон. Врожайність цього року становить 100-120 центнерів з гектару землі.
«У нас є і гриби, і яблука, і горіхи і різні ягоди. На інвестиційному форумі, який пройшов 21 вересня, ми побачили, що зможемо успішно реалізувати індустріальний парк у Ковелі – це буде хороший коридор для інвестицій в Україну. Тому готові запропонувати Вам співпрацю, - повідомив посадовець.

«Волинь - одна з тих областей, де немає рейдерських захоплень. Будемо вже починати співпрацювати, щоб за 6-7 місяців до наступного сезону вже почати діяльність», - резюмував керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися