Опалювальний сезон  на Волині: що важливіше-ремонт прибудинкових територій чи заміна тепломереж
Волинь

Опалювальний сезон на Волині: що важливіше-ремонт прибудинкових територій чи заміна тепломереж

24 жовтня 2018, 16:03
0
0
Сподобалось?
0

На Волині  на підготовку до опалювального сезону витратили 314 мільйонів гривень. Понад 276 мільйонів спрямували на ремонт прибудинкових територій. Про це на  засіданні колегії обласної державної адміністрації повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг, інформує прес-служба ОДА.

За його словами в середньому  виділяється  від 3 до 5 відсотків від загального обсягу бюджету. Як правило ці кошти йдуть на благоустрій, а не на заміну мереж. Це загальноукраїнська «хвороба». Натомість, рекомендація Мінрегіону, аби стабілізувати ситуацію в країні, необхідно виділяти не менше 10 відсотків.

« В нас краще покласти  бруківку чи поставити хороші ліхтарі, щоб бачили люди. А під землею вже практично нічого немає. Адже воно все «дише на ладан». Тому це питання ми повинні ставити собі в завдання на наступний рік. Окрім того, плануємо створити підрозділ в департаменті економіки, який буде допомагати органам місцевого самоврядування розробляти конкурсні пропозиції для участі в європейських грандах. Ці кошти теж можна спрямувати на заміну мереж», – зауважив голова ОДА  Олександр Савченко.

Що ж стосується ввімкнення тепла на Волині, то станом на 7 годину рану 24 жовтня запущено 67,9 % котелень в області. Відтак, вже опалюють 56 % будинків, 87 % дошкільних навчальних закладів, 79 % учбових закладів та 68 % лікарень. І  цифри змінюються щогодини, за словами посадовців.

Відсьогодні ДКП "Луцьктепло" розпочинає опалювальний сезон у  Луцьку. ДКП "Луцьктепло" відповідає за підведення теплоносія до входу в будинок. За потрапляння теплоносія в радіатори несуть відповідальність мешканці будівлі або їх уповноважені представники. Крім того, «Луцьктепло» повідомляє , що є можливість отримати розстрочку в оплаті послуги з централізованого опалення, за умови відсутності у субсидії. Для цього необхідно обов’язково звернутись у Центр обслуговування споживачів ДКП «Луцьктепло» (м. Луцьк, вул. Гулака-Артемовського,20, 1-ий поверх) із письмовою заявою .


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися