У Луцьку презентували «сонячну лікарню»
Волинь

У Луцьку презентували «сонячну лікарню»

25 жовтня 2018, 19:12
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській обласній клінічній лікарні презентували сонячну електростанцію, яку нещодавно встановили на даху хірургічного відділення. Про це інформує Перший.

Комплекс сонячних батерей  встановили за кошти  Фонду «Здоров’я для всіх», який очолює лікар з Волині, нардеп 3-6 скликань Сергій Шевчук. Цей проект він назвав «сонячною лікарнею». 

 «Таких «сонячних лікарень» ми зробили уже близько 30. Розпочали із півдня України, де результат нас підбадьорив, а потім продовжили це робити по всій Україні: в Києві, Донецькій та Одеській областях, а також не забуваємо й про Волинь. Перша установка сонячних колекторів була у Володимирі-Волинському», – розповів Сергій Шевчук.

Він зауважив, що наразі вони мають двох підрядників з Херсона та Миколаєва, яких взяли за критеріями ціни та якості. До слова, у Луцьку сонячну електростанцію встановлювала фірма з Миколаєва, яка дає  гарантію на 25 років.

За словами керівника Фонду, на сонячні батареї загалом пішло близько 270 тисяч гривень. А  керівник  лікарні  Іван Сидор вважає, що  ці сонячні батареї дозволять зекономити понад 300 тисяч гривень на рік.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися