Більше половини золотих медалей на «Іграх нескорених» здобули волиняни
Волинь

Більше половини золотих медалей на «Іграх нескорених» здобули волиняни

27 жовтня 2018, 11:04
0
1
Сподобалось?
1

Як ми уже повідомляли, лучанка Майя Москвич тріумфально виступила на «Іграх нескорених-2018» у Сіднеї, здобувши дві золоті медалі у стрільбі з лука – у персональній та командній першостях. Підтримали її й інші уродженці Волині – ковельчани Богдан Оксентюк та Василь Омельченко, які номінально представляють інші області.

Богдан виступав за Львівщину. У змаганні плавців він здобув дві нагороди – «срібло» на дистанції 50 метрів і «бронзу» на стометрівці. Загалом же ковельчанину вдалося зібрати повний комплект нагород – золоту медаль, якої бракувало, він виборов у змаганнях з бігу на дистанції 1500 метрів. Богдан Оксентюк учасник АТО з 2014 року і дотепер. Отримав поранення з зоні АТО, під Авдіївкою. В 2015 році під час розвідувальної операції потрапив під обстріл, в результаті – осколкове поранення в ліве стегно.

Василь Омельченко також виборов дві нагороди для збірної України – «золото» у забігу на 400 метрів та срібло у стрибках у довжину. Нині він курсант Військового інституту танкових військ у Харкові. Однак до лав Збройних Сил України потрапив ще в 2011 році. Служив за контрактом у 51-ій ОМБр, був механіком-водієм танка Т-64. У 2014 році під час бойових дій отримав поранення під Красногорівкою.

Отож загалом волиняни поклали до скрабниці української збірної чотири із семи здобутих золотих медалей, дві срібні й одну бронзову.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися