Привітаймо юного волинянина-сина бійця ЗСУ
Волинь

Привітаймо юного волинянина-сина бійця ЗСУ

30 жовтня 2018, 19:40
0
0
Сподобалось?
0

На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону». Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

Свій чотирнадцятий день народження 1 листопада  відзначить черговий іменинник з числа діток Небесного Легіону – Дмитро Галас. Хлопець є сином Галаса Олександра Павловича, бійця Збройних сил України. Під час 2-гої хвилі мобілізації він перебував в АТО півтора року. Служив у 26-й окремій артилерійській бригаді, воював під Горлівкою у званні капітана. Після демобілізації отримав звання майора і підписав новий контракт, щоб продовжити захищати Україну. 6-го травня 2016 року на урочистостях, присвячених Дню матері, ще встиг привітати мужніх жінок, що дочекалися своїх синів з війни. Ніхто тоді не очікував, що це будуть останні слова Олександра. Того ж дня його серце перестало битися – за кілька днів до чергового відправлення на Схід. Після смерті годувальника сім’я лишилась один на один зі своїми проблемами.

Син Героя Дмитро нині навчається у 8-му класі Іваничівської гімназії. Навчання йому дається легко, особливо з тих предметів, що йому найбільше до душі – біологія, фізика, хімія, українська мова, образотворче та музичне мистецтво, фізкультура. Останнім часом хлопець багато часу приділяє спортивним заняттям. Він купив штангу та гантелі. Щоправда, живуть вони у бабусиній квартирі та з сім’єю дядька. Хлоцеві пощастило у 2015 році потрапити до Угорщини. Цього року, дякуючи волонтерам, їздив до чарівної країни – Австрії, де 45 діток з 7 областей України провели незабутню декаду у літньому таборі «Заальбах 2018».
Серед відомих українців наш іменинник мріяв би коли-небудь зустрітися із славнозвісним співаком Святославом Вакарчуком, який надихає його не лише піснями, а й своєю принциповою позицією щодо ситуації в Україні.
Після смерті батька Дмитро лишився єдиним чоловіком у сім’ї, а мама була змушена розрахуватися з роботи через низьку заробітну плату. Жодних компенсацій з держбюджету вони не отримали. Подекуди мамі доводиться їздити на заробітки за кордон і лишати хлопця самого з родичами на господарстві.
Цей хлопець, попри всі негаразди зі здоров’ям та матеріальну скруту, найбільшою проблемою у своєму житті називає втрату батька. Наш іменник буде радий будь-якому подарунку, у тому числі і новим предметам гардеробу, кросівкам чи зимовому взутті.

Інформація для благодійників: Галас Дмитро. Невдовзі 14 років (01.11.2004). смт. Іваничі. Зріст 176, розмір взуття 44
Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися