Шахрайство на євробляхах: на Волині десятки людей виявили, що на них оформлені авто
Волинь

Шахрайство на євробляхах: на Волині десятки людей виявили, що на них оформлені авто

2 листопада 2018, 19:32
0
0
Сподобалось?
0

На Волині перевізники, які доправляють до України автомобілі на іноземній реєстрації, влаштували шахрайську схему. За кількасот гривень у місцевих жителів беруть копії їхніх документів, а потім з'ясовується, що  на них записані автомобілі на євробляхах. Про це  ідеться в сюжеті ТСН.

Жінка хотіла заробити 600 гривень, натомість дістала 17 тисяч штрафу за  незаконне ввезення до України двох авто. Про ввезення машин, переконує жінка, навіть не знала – незнайомець, який приїхав у їхнє село, казав, що на її документи купить у Польщі інший товар.

 На митниці розповідають, що такі злочинні схеми існують по обидва боки кордону, і винні тут не лише дурисвіти, а й люди, які дозволили скористатися своїми документами. "Митниця контролює переміщення товару, ми не контролюємо переміщення людей. Сумніваюся, що люди не знали, навіщо вони дають документи. Всі ж знають, що безплатний сир – тільки у мишоловці", - пояснює речниця Волинської митниці ДФС Валентина Черниш. У поліції вже є 10 звернень від ошуканих людей. Правоохоронці розпочали розслідування і кажуть, що вже мають кількох підозрюваних перевізників. "Буде перевірена і ця версія, на рахунок причетності працівників митниці", - пообіцяв   заступник начальника Нововолинського відділення поліції ГУ НП у Волинській області Вадим Сватко. Усім потерпілим юристи радять звертатися до поліції. Проте більшість із тих, хто потрапив на гачок махлярів, бояться.  Якщо ж зловмисників знайдуть, за афери та підробку документів їм загрожуватиме до 12 років ув’язнення. Проте жодної такої справи у суді на Волині досі не виграли.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися