На Волині пошанували знамениту землячку  новою виставкою
Волинь

На Волині пошанували знамениту землячку новою виставкою

12 листопада 2018, 15:38
0
0
Сподобалось?
0

У Любомльському краєзнавчому музеї  презентували  виставку «Акторська доля»  про видатну землячку  Наталію Ужвій.  Відбулося це  під час проведення обласного театрального свята “Вогні рампи”, присвяченого 120-річниці від дня народження відомої  акторки Н.М.Ужвій. Про це йдеться на Facebook-сторінці Любомльського краєзнавчого музею.

“Дякуємо організаторам свята, а також нашим друзям із бібліотеки за допомогу в презентації”, – йдеться у дописі.

Довідково: Наталія Михайлівна Ужвій народилася 27 серпня 1898 р. в містечку Любомлі на Волині в селянській сім'ї. У 1922—1925 роках навчалася в Драматичній студії при Першому державному драматичному театрі УРСР ім. Т. Шевченка в Києві і виступала на його сцені.

Працювала в Одеській «Держдрамі», в «Березолі»,  в Харківському українському драматичному театрі ім. Т. Шевченка і з 1936 — у Київському державному академічному українському драматичному театрі  ім.І .Франка. Найяскравіше талант Ужвій розвинувся в «Березолі».

Була одружена з українським поетом-футуристом Михайлом Семенком (Михайль Семенко). Вони розлучилися 1936 року, а 23 жовтня 1937 року його розстріляли. У цьому шлюбі єдиною дитиною був син Михайло (1927 р. н.). В репертуарі Ужвій близько 213 ролей у театрі і 20 в кінофільмах. Померла 22 липня 1986 року. Похована на Байковому кладовищі в Києві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися