Лише колишній настоятель Володимир-Волинської єпархії не підписав скандальний документ собору УПЦ
Волинь

Лише колишній настоятель Володимир-Волинської єпархії не підписав скандальний документ собору УПЦ

15 листопада 2018, 12:52
0
1
Сподобалось?
1

13 листопада відбувся екстрений Собор Української православної церкви (Московського патріархату). Його учасники визнали недійсними і неканонічними рішення Синоду Вселенського патріархату щодо відновлення канонічності предстоятеля УПЦ КП Філарета і Української автокефальної православної церкви Макарія. Також УПЦ відмовилася брати участь в об’єднавчих процесах задля створення єдиної помісної церкви, бо, мовляв, автокефалія Україні не потрібна.

За такі рішення проголосували 82 із 83 учасників собору УПЦ. Єдиним хто не підписав документ, попри шалений тиск, був митрополит Вінницький і Барський Симеон, про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Також митрополит Симеон та ще двоє архієреїв УПЦ після собору взяли участь у зустрічі з Петром Порошенком. Вона мала відбутися у більш широкому колі, проте представники московського патріархату зірвали її, відмовившись їхати на до Українського дому, де на цю зустріч очікував Президент.

Відзначимо, що митрополит Симеон багато років присвятив служінню на Волині. Зокрема, у травні 1996 року він очолив відновлену Володимир-Волинську єпархію. До її відання віднесли також і Ковель. Залишив наш край митрополит Симеон у червні 2007 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися