У Луцьку презентували останній роман Івана Корсака
Волинь

У Луцьку презентували останній роман Івана Корсака

17 листопада 2018, 18:12
0
0
Сподобалось?
0

Презентація роману «За серпанком, загадковим серпанком», що став останнім великим епічним твором видатного письменника-волинянина  Івана Корсака,  відбулася у музеї сучасного мистецтва, що у Луцьку.

Поетеса і літературознавець Леся Ковальчук вважає, що  останній роман Івана Корсака – «це ще один подвиг письменника в ім’я української правди, це – роман-застереження».

Книга описує в’єтнамську війну (1959–1975), яка починалася для сучасних українців до болю знайомо: неоголошені терористичні дії диверсійних загонів комуністичного Північного В’єтнаму проти демократичного Південного. Російський слід і російський стиль загарбницької гібридної війни, яка мала на меті поширення і ліквідацію демократичного ладу. Радянські агенти впливу антивоєнної кампанії хіпі в Америці. Підкуп «совєтами» ключових фігур і інформаторів ФБР. «Традиційним був і український слід у цій війні. Певна річ, на боці демократичного табору. І, певна річ, героїчний. Діти вчорашніх комбатантів ніби продовжили справу батьків, знову воюючи з «червоною чумою». Недарма ж одного з пілотів, майора армії США Мирона Дідурика з Тернопілля, американці за хоробрість прозвали «скаженим козаком»… Він загинув від кулі, щойно його гелікоптер торкнувся землі. Не зрадивши козацької честі й ідеалів свободи. Мовби розуміючи, що герої не вмирають…», – це останній твір, який встиг написати Іван Корсак.

 «Українським Дюма» та «українським Золя» встигли назвати волинського письменника колега по перу Віктор Вербич та співачка, організаторка і ведуча вечора Світлана Кресак.

Син Івана Корсака Віктор розповів, що батько  не дописав дуже потужну книгу про Бойчука та Архипенків, є лише 17 розділів з 80, хоча він повністю розповів сину, про що йтиметься в романі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися