«Знаки часу» із Замлиння демонструються у Луцьку
Волинь

«Знаки часу» із Замлиння демонструються у Луцьку

19 листопада 2018, 19:30
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькій галереї мистецтв відкрили виставку робіт учасників VIII Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва на тему «Знаки часу». Про це інформує Район Луцьк.

Роботи виконали художники під час пленеру у селі Замлиння Любомльського району, який уже восьмий рік поспіль збирає майстрів з України і Польщі.

Директорка департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів поділилася ідеєю створення школи іконопису у Луцьку, що  посприяє розвитку цього особливого мистецтва.

Керівник та натхненник Інтеграційного центру в Замлинні отець Ян Бурас радіє, що вдалося і цього року організувати двотижневу зустріч посеред лісу та представити роботи учасників.

«Цьогорічний пленер особливий тим, що тема «Знаки часу» дуже важка. І в Старому, і в Новому завіті можемо спостерігати багато знаків, проте художники зуміли відшукали знаки і в сучасному світі, в якому їх теж є дуже багато».

Художниця Тетяна Мялковська, роботи якої представлені в окремій залі, називає 40 учасників проекту «апостолами в часі, які несуть християнські моральні і духовні цінності».

За вісім проведених пленерів у світ вийшло понад 600 робіт. Одна із них була продана за 46 тисяч гривень, які пішли на будівництво церкви у місті Волновасі Донецької області. Виставку планують продовжити весною у Львові, деякі роботи представлять у країнах Прибалтики. Подивитися роботи можна у Галереї мистецтв до 9 грудня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися