Волинське сміття має регіональний характер
Волинь

Волинське сміття має регіональний характер

28 листопада 2018, 19:44
0
0
Сподобалось?
0

Екологи вкотре попереджають: незабаром  Луцьк разом із сусідніми населеними пунктами можуть потрапити в сміттєвий колапс. Проблему із вивезенням і захороненням твердих побутових відходів обговорили на  засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук, частина полігону,  що  поблизу села Брище Луцького району, на території Княгининівської ОТГ, на сьогодні переповнена.

 За результатами перевірки Державної екологічної інспекції  області видано припис комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс» про зупинення захоронення твердих побутових відходів на території полігону. Основною причиною, що призвела до швидкого перезаповнення першої черги полігону, є недотримання вимог законодавства у сфері поводження з відходами та вимог експлуатації полігону.  Приписи  Луцькою міською радою не виконані. Окрім того, інспекція зверталася до Луцької міської ради з вимогою розглянути питання щодо вжиття термінових заходів із будівництва другої черги полігону твердих побутових відходів. 

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад  повідомив: щодо  будівництва другої черги полігону, то, незважаючи на перемовини з головою Княгининівської ОТГ та громадські слухання, місцеві жителі виступають категорично проти.

Проблема переробки сміття має регіональний характер. Так, в області досі не введено в експлуатацію полігон твердих побутових відходів в смт Маневичі та полігон Ківерцівської міської ради. Схожа ситуація спостерігається в селищах Любешів та Шацьк, містах Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському. Серед позитивних прикладів поводження зі сміттям на Волині можна назвати лише полігон у м. Володимира-Волинського.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися