Єдиний  на Волині доїльний зал типу «карусель» збудували у ФГ «Перлина Турії»
Волинь

Єдиний на Волині доїльний зал типу «карусель» збудували у ФГ «Перлина Турії»

28 листопада 2018, 20:35
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 28 листопада,  на базі фермерського господарства «Перлина Турії»  ввели  в експлуатацію першу лінію високотехнологічного сільськогосподарського комплексу, до якого увійшли  корівник на 280 голів, галерея, молочний блок та лагуна. Про це інформує департамент АПР ОДА.

Володимир Яренчук, керівник господарства розповів: «Разом із братом Юрієм на початку весни цього року ми поїхали в Прибалтику, Польщу та Німеччину і побачили найкраще із найкращих, що і реалізували на своєму господарстві у селі Задиби Турійського району. Будівництво розпочалося на початку квітня цього року. Багато людей нас не розуміють, адже сьогодні всі вкладають кошти в ресторани та нерухомість. Рентабельність тваринницьких комплексів невисока. Необхідно 10 років, щоб даний корівник окупив себе. Але наші діти та внуки – розумні і працьовиті, а отже, ми маємо майбутнє, бо росте гідна заміна».

Голова ОДА Олександр Савченко відзначив, «нарешті до нас прийшла європейська система, коли держава допомагає сільгоспвиробникам. Володимир Яренчук побудував комплекс, в який вклав 24 млн грн, з них держава може компенсувати до 8 млн грн. Окрім того, уже близько 3 млн грн отримали з державної казни за закуплені племінні генетичні ресурси».

На фермі буде створено 50 робочих місць. Паралельно будується друга черга молочного комплексу, корівник на 280 голів та приміщення для сухостою та телят. Об'єкт  планується ввести в експлуатацію у 2019 році, довівши поголів'я корів до 660 голів, загальне поголівя - до 2 000 тисяч голів ВРХ. 

Молочне обладнання для новозбудованого комплексу закупили у шведській компанії DeLaval. На фермі збудували єдиний в області доїльний зал типу «карусель», де одночасно будуть доїти 24 корови.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися