Пріоритет Волині 2018 року – реформування сільської медицини
Волинь

Пріоритет Волині 2018 року – реформування сільської медицини

30 листопада 2018, 17:43
0
0
Сподобалось?
0

Цього року  для Волині виділена цільова медична  субвенція у сумі 189,4 млн гривень. Вона  спрямовується на будівництво та капітальний ремонт 15 амбулаторій, придбання 130 службових автомобілів та медичного обладнання. Про це повідомив голова ОДАї Олександр Савченко під час засідання Ради Регіонального Розвитку Волинської області.

Реформа медичної галузі включає в себе заходи із формування спроможної мережі первинної медичної допомоги. В області буде функціонувати 314 закладів первинної медичної допомоги, в тому числі: 182 амбулаторії, 132 пункти здоров'я.

З  2015 року в рамках спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Волині реалізовується субпроект «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Загальна вартість субпроекту – 20 млн дол. За ці кошти здійснюється реконструкція 33 амбулаторій, придбано три рентген-ангіографічних системи, які вже встановлено у Волинській обласній клінічній лікарні,  центральній районній лікарні Ковельського МТМО, Луцькій міській клінічній лікарні.  Кожна із них вартувала понад 600 тисяч доларів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися