Чому волинський священик-волонтер  не отримав підтримки земляків
Волинь

Чому волинський священик-волонтер не отримав підтримки земляків

2 грудня 2018, 19:44
1
0
Сподобалось?
0

У Маневичах на  сесії райради вибирали  кандидатуру для звання «Почесний громадянин району». Їх було  дві: колишнього керівника потужного підприємства, який уже на пенсії, і настоятеля храму УПЦ у селі Оконськ протоієрея Олександра  Ланового. Ланового висували вже вдруге. Кандидатуру отця Олександра і торік, і нині пропонувала голова профкому ДП «Волиньторф»  Аліна Базарнова, причому  з самим Лановим вона досі не знайома особисто. За нього   проголосувало лише 17 депутатів.  Аліна Базарнова покинула зал засідань,- пише у газеті ДЕНЬ журналістка Наталія Малімон.

Потім у соцмережі депутатка пояснила це тим, що «соромно, що у час, коли війна, у депутатському корпусі не знайшлося більшості голосів для підтримки капелана, волонтера та просто Людини - патріота, взірця порядності і щирої душі о. Олександра».

 Хто ж він, священник з Оконська? Про нього журналістка Наталія Малімон пише вже не вперше. Настоятель древнього 300-літнього храму у селі Оконськ, що  завдяки йому став відомим багатьом в Україні не як місцина унікальних джерел і  ставків з фореллю, а й місцем, звідки українські військові чотири роки отримують вагому допомогу від волинян.

 Волонтером  священик став влітку 2014-го, коли у другу хвилю мобілізації призвали його брата Романа. Він каже, що починав возити допомогу хлопцям ще на полігон у Миколаївській  області, а потім і на передову. А потім Роман втрапив у полон (і був виставлений на  відомий парад ганьби), і отець Олександр почав брати участь  у визволенні полонених (причому  свого брата він визволив уже 18-м), доводилося йому привозити зі сходу  і тіла загиблих земляків. Бо так виходило, що, крім нього, того не було кому зробити. Були місяці, коли він і по чотири рази їздив на схід,  і  під «градами» був, і з-під Дебальцевого ледь вийшов разом з бійцями. Загалом на сході з вантажем допомоги він  побував понад  20 разів.

 В Оконській школі, де викладає географію та християнську  етику, облаштував музей АТО. «Захисник Вітчизни», «За оборону рідної держави», «Патріот України»...  Це перелік  нагород від волонтерських організацій, які отримав Лановий, хоча він і досі не називає себе волонтером, а каже, що просто робить те, що говорить душа.

То чому священик з волинського села Оконськ, який став легендою серед українських військових на сході, не отримав підтримки земляків?


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • nata
    nata

    http://visnyk.lutsk.ua/news/ukraine/regions/volyn/26994/ І "Вісник" писав про о. Ланового

    3 грудня 2018, 21:45
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися