У поліції офіційно розповіли про обшуки у колег на Волині
Волинь

У поліції офіційно розповіли про обшуки у колег на Волині

12 грудня 2018, 23:12
0
0
Сподобалось?
0

Як ми уже повідомляли, днями у Головному управлінні Національної поліції Волинської області та ще у кількох місцях відбулися одночасні обшуки у зв’язку зі справою про розтрату коштів поліцейським автогосподарством. З цього приводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України оприлюднив офіційне повідомленні.

Встановлено, що діючі посадові особи кількох підрозділів обласної поліції, у змові з колишніми посадовцями та фізичною особою-підприємцем (ФОП), створили фіктивну сервісну станцію технічного обслуговування автомобілів. Входячи до складу тендерного комітету обласної поліції,  посадовці здійснювали підроблення документів від імені власника СТО щодо виконання усіх функцій під час  проведення публічних закупівель.

Згодом, при надходженні цільових бюджетних коштів на розрахунковий рахунок ФОП, виконувались лише часткові роботи. Водночас, по бухгалтерським документам списувалися значні суми за виконання затратних ремонтних робіт чи закупівлю необхідних запчастин.

Таким чином, за час цих проведених держзакупівель від імені обласної поліції  зловмисники незаконно збагатилися майже на 3 мільйони гривень бюджетних коштів.

За матеріалами внутрішньої безпеки Нацполіції Головним слідчим управлінням Національної поліції України було розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. У рамках справи слідчими Головного слідчого управління Нацполіції, працівниками Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту захисту економіки у Волинській області проведено 12 санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів кримінального провадження та у їхніх службових кабінетах. Вилучено фінансову, бухгалтерську документацію, печатки, оргтехніку, чорнові записи, цифрові носії, інше. 

Наразі тривають подальші слідчі дії. Встановлюються усі причетні до махінацій особи з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності. У разі доведення вини учасникам змови загрожує позбавлення волі  від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років та з конфіскацією майна. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися