Амбітний задум Волинської митниці і громад Володимир-Волинського району
Волинь

Амбітний задум Волинської митниці і громад Володимир-Волинського району

14 грудня 2018, 14:18
0
0
Сподобалось?
0

Стратегічно важливим для Устилузької ОТГ та загалом для Волині може бути проект нового автомобільного пункту пропуску Амбуків-Грудек на існуючій інфраструктурі залізничного пункту пропуску «Володимир-Волинський - Хрубешов». Про це йшлося на засіданні Ради регіонального розвитку Володимир-Волинського району.

Об’єднання в одному вузлі залізничних, автомобільних та контейнерних міжнародних вантажних перевезень відкриє для  місцевих громад нові можливості. Адже розбудова пунктів пропуску – це завжди серйозний поштовх для комплексного розвитку сфер обслуговування, це створення додаткових робочих місць, капітальні вкладення в дорожні та інші інженерні мережі, інвестиції в розвиток території.

Також особливо важлива для громад Володимир-Волинського району давно очікувана реконструкція МАПП Устилуг. Здійснити її планується за кошти Державного бюджету України. Волинська митниця коригує проект реконструкції, щоб коректно відобразити потребу в коштах у бюджетних запитах.

Відтак, представники митниці та Володимир-Волинської РДА домовилися співпрацювати задля втілення цих амбітних, проте економічно доцільних задумів.

Щодо співпраці, то у 2017-18 роках за рахунок коштів «митного» експерименту у Володимир-Волинському районі вдалось освоїти понад 233 млн грн на капітальний ремонт доріг. Крім того, через податки з доходів фізичних осіб, які митниця переказує у місцеві бюджети за місцем розташування постів, Устилузька ОТГ за 11 місяців цього року отримала понад 600 тис грн, місцевий бюджет Володимира-Волинського – понад 1,5 млн грн.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися