10  волинських студентів стали стипендіатами Вічного Фонду Радіонів
Волинь

10 волинських студентів стали стипендіатами Вічного Фонду Радіонів

24 грудня 2018, 12:20
0
0
Сподобалось?
0

Всі вони навчаються на факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Про це написав  декан факультету Юрій Громик на сторінці факультету у Фейсбуці. 

 "Студенти факультету філології та журналістики - нові стипендіати Вічного Фонду Степана та Євгенії Радіонів (Мельбурн, Австралія). Вітаємо!  Друзі, розповідайте знайомим про ті гарні можливості, які дає навчання на факультеті філології та журналістики в Луцьку", -зазначається у дописі.

З  2012 року іменні стипендії Вічного Фонду Степана та Євгенії Радіонів (Мельбурн, Австралія) призначено 75 найкращим студентам факультету філології та журналістики за особливі успіхи в навчанні, науковій, громадській, мистецькій діяльності. 

Цього року стипендію отримали: Ірина Васюхник, Ганна Павлусь, Діана Кичан, Максим Федорук, Наталя Марчук, Тетяна Мартинюк, Роман Царенко, Ірина Гордійчук, Вікторія Табачук, Максим Кравчук.

Стипендіанти навчаються на бюджетній формі, показують гарну успішність, мають особливі успіхи у вивченні, дослідженні, пропагуванні української мови та літератури, мов та літератур інших слов'янських народів. Оголошення про конкурс на стипендії традиційно було опубліковано в соцмережах і на сторінці факультету на університетському сайті. Свої резюме для участі в конкурсі на отримання стипендій від Фонду Радіонів подали 15 студентів факультету.

Довідково. Степан Радіон народився 1912 р. в селі Сильне, що в Ківерцівському районі на Волині. 1944 р. змушений був емігрувати до Австралії. Журналіст і письменник, науковець і бібліограф, літописець австралійської україністики за наукову і літературну працю був удостоєний звання почесного доктора Аризонського університету (США), став дійсним членом Інституту дослідів Волині у Вінніпезі (Канада), а 1994 р. – почесним професором Волинського державного університету імені Лесі Українки. Після смерті батька його син – Юрій Радіон – заснував благодійний фонд і щороку відсоток від заощаджень зобов’язався переказувати обдарованим студентам із Луцька.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися