На Волині «Доступні ліки» нарешті стануть доступні маломобільним особам
Волинь

На Волині «Доступні ліки» нарешті стануть доступні маломобільним особам

3 січня 2019, 16:08
0
0
Сподобалось?
0

Безплатні медикаменти за державною програмою «Доступні ліки» відтепер стали доступними і для більш як двох тисяч одиноких волинян  з обмеженою можливістю пересуватися. Про це повідомили чиновники під час брифінгу.

Як стало відомо,  певна частина волинян, які мають право на отримання безплатних медпрепаратів для лікування серцево-судинних захворювань, діабету та бронхіальної астми, не мають фізичної можливості скористатися цим правом.

« Йдеться про найуразливіші верстви населення - це прикуті до ліжка чи візка самотні люди або чиї родичі живуть не поруч, чи яким просто через старість важко дістатися за рецептом до лікаря, а потім отримати ліки в аптеці», - зазначила  заступник голови ОДА  Світлана Мишковець.

Як зазначила посадовець, практично упродовж кількох днів був напрацьований механізм, що дозволив втілити ініціативу. Розшукали таких людей, сформували списки, уточнили адреси. Управління охорони здоров’я забезпечило виїзди лікарів до таких громадян, а департамент соціального захисту організував роботу соціальних працівників, які отоварюватимуть рецепти в аптеках і доставлятимуть ліки до маломобільних людей.

Як зазначив головний медик Волині Ігор Ващенюк, на дому лікарі обстежили понад 2000 волинян з обмеженою можливістю пересуватися.  Практично всі вони  мали покази, отримали рецепти за програмою «Доступні ліки» на 2 місяці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися