Вперше в історії Волині одразу 80 випускників вишу стали офіцерами
Волинь

Вперше в історії Волині одразу 80 випускників вишу стали офіцерами

18 січня 2019, 14:30
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькому національному технічному університеті вперше в історії Волині, згідно з наказом Міністерства оборони України, одразу 80 випускникам кафедри військової підготовки було присвоєно звання «Молодший лейтенант запасу» та вручено офіцерські погони. Про це повідомляє прес-служба  вишу.

В. о. завідувача кафедри військової підготовки Луцького НТУ, підполковник Дмитро Грисюк озвучив витяг з наказу Міністра оборони України, відповідно до якого, особам, які мають освітній ступінь вищої освіти не нижче «Бакалавра», пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, склали встановлені іспити та атестовані до офіцерського складу на кафедрі військової підготовки Луцького НТУ, присвоєно первинне військове звання «Молодший лейтенант запасу».

Кілька  випускників кафедри, які виявили бажання служити вже і на цей час проходять службу у різних частинах, деякі з яких дислокуються у зоні бойових дій,  отримають свої звання на урочистих зборах в тих військових частинах, в яких вони проходять службу.

Заступник командира 14-ї ОМБр з морально-психологічного забезпечення підполковник Володимир Демидюк повідомив молодим офіцерам, що   двері їх  військової частини завжди відкриті.

Два роки тривало навчання курсантів на військовій кафедрі, під час якого молодь опановувала три спеціальності: «Бойове застосування механізованих підрозділів, частин і з’єднань», «Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії» та «Психологія». Крім того, після першого курсу студенти доводили свою вправність під час комплексних практичних занять на полігоні, а після другого — були призвані через районні і міські військові комісаріати на 30-денний навчальний збір.

Це перший випуск курсантів військової кафедри на теренах Волині, адже саме Луцькому НТУ у 2016 році випала почесна місія навчати майбутніх військовослужбовців.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися