Неходяча майстриня вишила всі ікони на церковний іконостас
Волинь

Неходяча майстриня вишила всі ікони на церковний іконостас

22 січня 2019, 09:10
0
3
Сподобалось?
3

Олена Чорнозуб із Нового Двора Турійського району знана майстриня. Вона вишила ікони для іконостасу місцевого храму, плащаницю, хоругви та ризи для священика.

– Образів з рушниками з п’ятдесят подарувала церкві, а може, й більше – не рахувала, – каже Олена Чорнозуб. – Багато пороздавала. Ще одну плащаницю подарувала в Турійськ – нехай служить людям та Богові.

Останні чотири роки жінка пересувається лише за допомогою візочка. У дитинстві перехворіла на поліомієліт. Через хворобу Єля (називають її у родині) так і не дізналася, як воно сидіти за партою. Грамоті навчали дівчинку вдома сестри і брати. Поки Олена Пилипівна трішки здужала, то допомагала сестрі дітей няньчити, їжу готувати, по господарству поратись, а нині вже племінники стараються бути тітці опорою.

Незважаючи на свої 82 роки, читає газети, книжки. І вишиває. Спочатку народилася одна ікона, потім – друга, третя… Грамоту від митрополита Макарія за доброчесне служіння і труди во славу Святої Церкви Олена Чорнозуб отримала у 2017 році.

– У церкві на службі буваєте? 

– Коли храм був у пристосованому приміщенні у клубі, то навідувалась, – каже Олена  Чорнозуб. – А як відкрили новозбудований, візочком в’їхати туди не можу. Та я й удома молюся Богові.

Незважаючи на невиліковну хворобу, що прикувала її до ліжка, вишивальниця залишається веселою, компанійською, не падає духом, любить жартувати.  Під час нашої розмови у Єлине віконце весь час добивалася якась маленька метушлива пташечка. Ніби просилася до хати, щоб підтримати працелюбну жінку, талант якої розцвів наперекір болючим випробуванням.

Наталія ЛЕГКА, Волинська область

Фото автора

Передрук заборонео!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися