У Луцьку майже 1100 дітей не навчаються через відсутність щеплень від кору
Волинь

У Луцьку майже 1100 дітей не навчаються через відсутність щеплень від кору

22 січня 2019, 12:44
0
0
Сподобалось?
0

У луцьких школах  відновлене навчання і  на 21 січня  1098 дітей було відсторонено від навчання через відсутність щеплень від кору. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На оперативній нараді заступник начальника управління освіти Тетяна Силка поінформувала, що директори шкіл діють відповідно до розпорядження голови ОДА від 1 листопада 2018 року, у якому йдеться про недопущення до навчального процесу дітей, які не мають щеплень від кору. У кожному навчальному закладі рішення про недопущення невакцинованих дітей до навчання приймається за рішенням педагогічної ради. Це вимушений крок, аби зберегти колективний імунітет у класах.

На важливості проведення вакцинації наголосила й головний лікар КП “Луцька міська дитяча поліклініка” Оксана Лєщинська. Вона зазначила, що з початку року на кір у Луцьку захворіло 53 дитини. Але найгірше те, що зафіксовано понад три тисячі випадків ігнорування батьками повідомлень медичних служб шкіл про необхідність проведення щеплень.

Також Оксана Лєщинська повідомила, що міська дитяча поліклініка повністю забезпечена вакцинами від кору. Зараз використовується вакцина американського виробника, яка практично не дає побічних реакцій. Для зручності батьків кабінети профщеплень у відділеннях на проспекті Волі та на вулиці Чорновола будуть працювати у позаробочий час та у вихідні.

 У Луцьку  провакциновано   87% дітей шкільного віку. За необхідності вакцинація буде проводитися і серед дорослих.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися