У Луцьку будуть встановлювати будинкові лічильники води
Волинь

У Луцьку будуть встановлювати будинкові лічильники води

23 січня 2019, 21:45
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку на вимогу закону почнуть встановлювати будинкові лічильники води. Зараз у місті відбувається інформування населення. Про це повідомляє прес-служба КП “Луцькводоканал”.

Загальнобудинковий лічильник дає можливість мешканцям багатоквартирного будинку сплачувати лише за фактично отримані послуги. До 1 серпня 2019 року заплановано встановити зовнішньобудинковий облік на всіх житлових будинках. Виконання нових правил покладені на постачальників послуг, управителів житлових будинків та їх співвласників.

Встановлювати зовнішньобудинкові прилади комерційного обліку води у Луцьку почнуть із багатоквартирних будинків, де утворені ОСББ. Встановлені лічильники стануть приватною спільною власністю мешканців, а розрахунок за їхнє встановлення і використання покладається на співвласників, або на орган управління житловим будинком. Згодом зовнішні прилади обліку будуть встановлені у всіх багатоквартирних житлових будинках.

За наказом Мінрегіонбуду України про порядок інформування споживачів, лучани вже отримують інформаційні повідомлення, в яких зазначається загальна вартість та середній розмір внеску, необхідних для встановлення лічильників води. Ця сума не є остаточною, вона усереднена і фактичні витрати будуть визначатися після закінчення робіт. Вона визначена за умови виконання робіт підприємством «Луцькводоканал».

Головам ОСББ надається два місяці для опрацювання інформації та прийняття остаточного рішення про встановлення зовнішньобудинкових приладів комерційного обліку води.  КП «Луцькводоканал» надає головам ОСББ комерційну пропозицію, якою може скористатися кожен охочий після вивчення усіх можливостей.

Цільових коштів на встановлення вузлів обліку не передбачено, оскільки лічильники будуть власністю мешканців, тому підприємства-надавачі послуг змушені закладати у вартість приладів кредитні кошти, які мають досить високі ставки за кредитами. Це позначається і на вартості приладів обліку, про що в листах також повідомлено голів ОСББ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися