На Волині  відкрили меморіальну  дошку Сірожупанній дивізії
Волинь

На Волині відкрили меморіальну дошку Сірожупанній дивізії

28 січня 2019, 19:51
0
0
Сподобалось?
0

У Володимирі-Волинському відбулося освячення та відкриття меморіальної дошки Сірожупанній дивізії. Дошку розмістили на стіні військкомату на  вулиці Січових Стрільців. Про це пише БУГ.

Зініціював встановлення дошки народний депутат  Ігор Гузь, фінансова підтримка у сумі 10 тисяч гривень Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».  Освятили меморіальну дошку священики Юрій Здебський та Ігор Бігун.

Короткий екскурс в історію Сірожупанної дивізії провів науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Олександр Стемпковський.

“Ми згадуємо події, що відбулися понад 100 років тому. Саме у нашому місті, Володимирі-Волинському, була створена перша українська дивізія, яка згодом отримала назву “Перша козацька стрілецька дивізія”, вона ж і “Сірожупанна”. Дивізія стала одна з перших на захист Української держави від завойовників. Проведемо паралель між подіями столітньої давності і сьогодення, де так само наші військові 51-ї ОМБр стала на захист однією з перших.

Сірожупанники на весні 1918 року заклали у місті два парки – на  вулиці Січових Стрільців і на  вулиці Ковельській біля церкви Святого Юрія. На спомин про дивізійників нам залишилися ще військові казарми»,- розповів Олександр Стемпковський.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися