На Волині  єдиний район немає хворих на кір
Волинь

На Волині єдиний район немає хворих на кір

29 січня 2019, 11:20
0
0
Сподобалось?
0

З початку року в області – 513 випадків кору. Хворіють на території усієї області, окрім Шацького району. Щоденно фіксують понад 30 нових хворих на кір.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

В структурі захворюваності зберігається співвідношення між дорослим та дитячим населенням – 46% та 54% відповідно. Найстаршому хворому 58 років. Кором захворіло два вчителя, два медичних працівники та 5 вагітних. Хворіють також працівники торгівлі, водії – по 3 особи за тиждень.

Найвищі показники захворюваності серед дітей у вікових групах 5-9 років – це діти, які вчасно не отримали другу дозу КПК та серед дітей раннього віку (до 1 року), що не отримали вакцинацію по віку.

Найбільше хворих зафіксовано в Луцькому районі (30 осіб), у  Луцьку (28 осіб), Рожищенському (17 осіб), Горохівському (15 осіб), Ранівському (9 осіб), Локачинському, Ківерцівському, Маневицькому районах (по 6 випадків), в інших районах – від 5 до 1.

Епідситуація з кору в Луцьку стабілізувалась. За останній тиждень кількість захворілих зменшилась вдвічі – 28 випадків проти 63 попереднього тижня.

З метою припинення поширення кору в Луцьку було відсторонено 1174 школярів від відвідування навчальних закладів, що стимулювало масові звернення в медичні заклади для отримання щеплень. Кабінети щеплень в дитячій поліклініці працюють навіть у вихідні.

Волинь забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися