Петро ПРИЙМАЧУК
Волинь

Довгожителю-винахідникові з Ратнівщини 103 роки

31 січня 2019, 16:51
0
0
Сподобалось?
0

Ратнівчанину Петру Федоровичу Приймачуку днями виповнилося 103 роки. Він найстаріший житель району. Більше 40 років віддав роботі зв’язківця, з яких 35 працював у Ратнівському вузлі зв’язку. Петро Федорович прийшов сюди у 1949 році після навчання у Володимир-Волинській школі механізації. На відпочинок пішов у 1991-му, попрацювавши п’ятнадцять літ після призначення пенсії.

За участі Петра Приймачука на Ратнівщині та Камінь-Каширщині побудовано тринадцять радіовузлів, які потім обслуговував, ремонтував. Нагороджений грамотами різних ступенів, медаллю «50 років Волинського радіо». За його інструкцією були зроблені і запущені у виробництво нові кігті для роботи монтерів на залізобетонних опорах. Його винахід у 1968 році був представлений на виставці досягнень народного господарства, і Петра Приймачука затвердили учасником ВДНГ, яка проходила у Москві. Правда, авторства чоловік не добився, та, по суті, й не добивався... На його рахунку чимало інших винаходів, які стосуються роботи у зв’язку. Петро Приймачук ще донедавна щось конструював, ремонтував, паяв…

Дід Петро ніколи не курив, пив у міру, намагався не сердитись і ніколи ні з ким не сварився. Він постійно у русі і завжди до людей з добром – у цьому і секрет довголіття, вважає іменинник.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися