Вперше в Україні: голови ОТГ заснували «Волинську економічну лігу»
Волинь

Вперше в Україні: голови ОТГ заснували «Волинську економічну лігу»

1 лютого 2019, 15:19
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 1 лютого керівники 12-ти ОТГ підписали Засновницький договір, обрали керівництво та символіку «Волинської  економічної ліги». Це перша в Україні організація такого типу, -повідомляє прес-служба ОДА.

На зборах презентували стратегічну мету створення Асоціації. «Волинська економічна ліга» створена на основі партнерства між об’єднаними територіальними громадами Волинської області з метою визначення та комплексного вирішення проблем розвитку  області.

« Ми засновуємо сталу демократичну інституцію, що ефективно представлятиме інтереси всіх об`єднаних громад на всіх рівнях та виконуватиме функції експертно-аналітичного центру соціально-економічного розвитку ОТГ області. Ми є першовідкривачами у реформі децентралізації. Нашим громадам передані значні повноваження, а тому на перших етапах становлення ОТГ потрібно було налагодити ефективну систему управління та налагодити прямі бюджетні відносини з державним бюджетом,  – зауважив обраний голова новоствореної організації Любешівський селищни голова Олег Кух.

Секретарем ВЕЛ стала голова Жидичинської ОТГ Галина Матвіюк. До складу керівництва Асоціації увійшли також голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик та голова Люблинецької ОТГ Наталія Сіховська. Визначили і місце розташування Асоціації – це село Підгайці, вулиця Шкільна, 30.

Експерт з економічного розвитку, а за сумісництвом і виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування  області «Волинська економічна ліга» Анатолій Банера зауважив, що Асоціація - аполітична та стосується лише розвитку громад.

«Ця структура планує базуватися на трьох китах. Перший – це лобіювання та представлення інтересів місцевого самоврядування на різних рівнях. Другим китом «Волинської економічної ліги» ми визначили – сприяння сталому економічному розвитку наших громад. Організація стане «банком знань» наших громад. А третій кит – муніципальна співпраця. Співпраця громад між собою, з іншими Асоціаціями, народними депутатами», – повідомив Анатолій Банера.

Наразі в Асоціацію органів місцевого самоврядування Волинської області вступили 12 ОТГ.

Однак «Волинська економічна ліга» запрошує усі органи місцевого самоврядування до співпраці.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися