Волинські рятувальники розпочинають спільний проект з польськими колегами
Волинь

Волинські рятувальники розпочинають спільний проект з польськими колегами

1 лютого 2019, 15:48
0
0
Сподобалось?
0

У м. Седльце (Мазовецьке воєводство, Польща) укладено  угоду про партнерство щодо реалізації проекту «Ефективна координація рятувальних операцій у субрегіоні Остроленка-Седльце та Волинській області», в якому Управління ДСНС у Волинській виступає Бенефіціаром №1, а Головним партнером – муніципалітет міста Седльце, повідомляє прес-служба УДСНС області.

Проект отримає співфінансування в рамках пріоритету «Безпека» Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна 2014-2020 Європейського інструменту сусідства.

Загальний бюджет проекту - 1 838 209,00 EUR, в тому числі співфінансування з ЄС - 1 652 119,09 євро (89,88% від вартості проекту). Зокрема, співфінансування для Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Волині - 672 491,70 євро.

Спільною проблемою для польської та української сторони є поліпшення пожежної безпеки на прикордонній території. Реалізація проекту принесе користь польській та українській прикордонній зоні, включаючи її мешканців. Як польська, так і українська сторони будуть закуповувати нові протипожежні засоби та спеціальне обладнання, адаптовані до характеру діяльності кожного партнера.

Партнери придбають спеціальні пожежно-рятувальні автомобілі: по дві одиниці для Управління Державної пожежної охорони в м.Седльце та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Волині, один автомобіль для гміни Корчев.

Проект також передбачає створення навчальних комплексів для підготовки рятувальників-газодимозахисників (у м.Луцьку та м.Седльце), розвиток співпраці пожежників з Польщі та України: спільні навчання, тренування, спортивні змагання. Це дозволить підвищити рівень професійної майстерності та здійснити обмін досвідом діяльності у сфері цивільного захисту

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися