Нова форма роботи Волинського центру зайнятості-рекрутинг
Волинь

Нова форма роботи Волинського центру зайнятості-рекрутинг

1 лютого 2019, 18:38
0
0
Сподобалось?
0

Волинь увійшла в десятку областей за ефективністю  боротьби з безробіттям.
Про це повідомив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк на прес-конференції у п’ятницю, 1 лютого.

Він зауважив, що в базі вакансій знаходиться 2600 варіантів для працевлаштування. Щодо безробітних, то  59% – мешканці міст і 41% – сільської місцевості, також наголосив, що 53% безробітних з вищою освітою.
«Вищі навчальні заклади, на мою думку, перетворилися на бізнес-структури, які швидше зароблять кошти на студентах, ніж реально працюють для задоволення потреб ринку. Ринок сьогодні не потребує такої кількості юристів, економістів і інших спеціалістів, які випускає вища освіта. А ця освіта переважно платна», – зазначив Роман Романюк.
Для сприяння працевлаштування  обласний центр зайнятості запровадив нову форму роботи – рекрутинг, який активно почали використовувати у 2018 році. До слова,  Рекру́тинг (від фр. recruit — «набирати», «вербувати»; спочатку про солдат, яких вербували в королівську армію) — тепер підбір персоналу в штат компанії.

Такий вид діяльності центр зайнятості був змушений запровадити через численні звернення працедавців про нестачу кадрів. Як зазначив Роман Романюк, з числа безробітних складно укомлектувати штат, тому центр зайнятості почав залучати до співпраці не лише тих, хто стоїть на обліку, а й незайняту частину населення. Загалом 509 працедавців скористалися цією послугою, а вдалося працевлаштувати 487 волинян.
Цього року служба впроваджує новий проект «Інститут кар’єрного радника». З 1 січня уже функціонують кар’єрні радники, які обслуговують осіб, що звернулися до центру зайнятості від моменту знайомства до працевлаштування. Директор центру наголосив, що у центру зайнятості достатньо інструментів, які підкріплені фінансово, щоб реалізувати ідею.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися