У Ковельській виховній колонії порушуються  права вихованців
Волинь

У Ковельській виховній колонії порушуються права вихованців

6 лютого 2019, 19:47
0
0
Сподобалось?
0

Ковельська місцева прокуратура провела комплексну перевірку додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо забезпечення режимних вимог та належних умов відбування покарання в Державній установі «Ковельська виховна колонія» і виявила ряд порушень, -повідомляє прес-служба прокуратури області.

Встановлено, що виробничі приміщення виховної колонії потребують ремонту. Адміністрація колонії не забезпечила вихованців, які працюють у майстернях, належними засобами індивідуального захисту від травмувань. Засуджені не володіють будь-якими знаннями у сфері охорони праці, а майстри належним чином не стежать за дотриманням техніки безпеки на виробництві.

Температурний режим у виробничому приміщенні не дотримується. В одній з майстерень обладнано саморобну «буржуйку», за допомогою якої  обігрівається приміщення та підсушуються  заготовки виробів з бетону, а це  забороняється.

Приміщення колонії, крім адмінбудівлі, не обладнані системою протипожежного захисту.

У приміщенні школи, в якій навчаються засуджені, не дотримується температурний режим та рівень вологості повітря.

В порушення вимог закону вихованець, засуджений за вчинення злочинів, які скоїв під час відбування покарання у виді позбавлення волі за попереднім вироком, утримувався разом з іншими вихованцями, яких до позбавлення волі засуджено вперше.

Проте троє засуджених, які навчаються у 6 та 11 класах, подекуди залучаються до праці у час, що збігається з часом проведення навчальних занять у школі. Це негативно впливає на рівень освіти засуджених, відтак, вважають у прокуратурі, керівництву школи необхідно вжити заходів для підвищення освітнього рівня учнів, а адміністрації установи - для забезпечення безперешкодного здобуття засудженими повної загальної середньої освіти.

У зв’язку із виявленими порушеннями, прокуратурою внесено вказівку начальнику ДУ "Ковельська виховна колонія" про усунення порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства та притягнення винних у порушеннях службових осіб до дисциплінарної відповідальності.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися