На Волині приймають документи на визнання статусу бійців-добровольців
Волинь

На Волині приймають документи на визнання статусу бійців-добровольців

8 лютого 2019, 14:20
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні відбулося перше засідання комісії з визнання бійців-добровольців АТО/ООС.  Відповідне рішення   обласна рада прийняла на  22 сесії 20 грудня, -повідомляє прес-служба облради.

Прийом документів здійснює Департамент соціального розвитку Волинської ОДА.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик відмітив, що неохідно належно віддячити добровольцям, які пішли захищати Україну одними із перших.

«Ми довго йшли до цього рішення, але важливо, щоб воно ефективно працювало. Визнання статусу заради статусу без відповідних соціальних гарантій - це рішення "для галочки". Ми будемо працювати на результат", - зауважив Олександр Пирожик.

Директор департаменту Оксана Гобод повідомила,  що вже подано 6 заяв від добровольців. Їхні документи опрацьовуються. Вона розповіла, що наразі в департаменті вирішується питання з друкуванням посвідчень. Посадовець каже, що готова пожертвувати на відповідні видатки свою власну премію.

Комісія рекомендувала, аби обкладинки посвідчень, які отримуватимуть воїни-добровольці, були синього кольору - ідентичні тим, які отримують учасники бойових дій.

Вказано перелік документів, які повинні надавати добровольці:

- довідку керівника добровольчого формування про особу-заявника, що входив чи входить до складу добровольчого формування, із зазначенням терміну перебування в зоні АТО/ООС;

- письмові свідчення не менше двох свідків із числа осіб, які разом з такою особою брали участь в АТО/ООС та отримали статус учасника бойових дій, або інваліда війни, учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветерана війни, гарантії їх соціального захисту», що підтверджують участь в АТО/ООС особи-заявника;

- інші матеріали, які засвідчують безпосередню участь у бойових діях у російсько-українській війні (фото-, відеофіксація) (за наявності);

- висновок/характеристику громадської організації (за наявності);

- документи, що підтверджують факт отримання поранення чи контузії під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення в районах бойових дій у складі добровольчих формувань (у разі необхідності);

- копію паспорту;

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- дві фотокартки розміром 3 см х 4 см;

- заяву встановленого зразка.

Ці документи потрібно буде приносити в каб. 516 Департаменту соціального захисту ОДА (контактна особа - Наталія Семенюк).

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися