Волинським репетиторам нагадують: їх послуги треба  декларувати для  оподаткування
Волинь

Волинським репетиторам нагадують: їх послуги треба декларувати для оподаткування

11 лютого 2019, 13:52
0
0
Сподобалось?
0

Дохід від послуг, які вони надають репетитори, є об’єктом обов’язкового декларування. В Україні до 1 травня 2019 року триватиме деклараційна кампанія. Серед тих, хто має завітати до органів ДФС у обов’язковому порядку – громадяни, які  торік надавали послуги з репетиторства, не будучи зареєстровані як фізичні особи-підприємці, - повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

До категорії репетиторських послуг відносяться підготовка дітей до школи, до вступу у навчальні заклади або до незалежного тестування, написання рефератів, контрольних, курсових чи дипломних робіт тощо.

Репетиторам наголошують, що якщо впродовж 2018 року в них були доходи від цих або подібних послуг, суму винагороди необхідно включити до  річного оподатковуваного доходу та задекларувати його через подання до фіскальної служби, за місцем  проживання, декларації про майновий стан і доходи.

Дохід від надання репетиторських послуг оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Окрім цього з такого доходу справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися