Проект «Сімейні молочні ферми» дійшов і до Волині
Волинь

Проект «Сімейні молочні ферми» дійшов і до Волині

12 лютого 2019, 14:04
0
0
Сподобалось?
0

Першою «ластівкою» на Волині нинішнього  року буде сімейна молочна ферма у Горохівському районі. Там  спільно з центром зайнятості відбулися навчальні семінари в  ОТГ. Про це інформує Департамент АПР облдержадміністрації.

Проект «Створення сімейних ферм» розпочав роботу у листопаді 2017 року на території Рівненської та Хмельницької областей. Реалізується він Кластером "Натуральне молоко", за підтримки ТОВ "УкрМілкІнвест".

На Рівненщині вже  відкрилися  сімейні молочні ферми (СМФ) в с. Стара Мощаниця Здолбунівського району на 10 голів ВРХ, родини Пузирьових у с.Рачин Дубенського району – відзначилося візитом посла Канади в Україні, що засвідчило публічне визнання важливості проекту, як в економічній, так і соціальній площині.

У 2018 році до проекту приєдналась Хмельницька область, де вже укладено договори на відкриття сімейних ферм з шістьма сім’ями, перші з яких було відкрито  у вересні.

На сьогодні в проекті 12 сімей, що планують утримувати понад 200 голів ВРХ, добова заготівля молока учасниками проекту становить до 3000 л на добу.

 В перспективі проект планує охопити Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку, Волинську та Івано-Франківську області і передбачає відкриття 200 СМФ та створення на їх базі кооперативів.

Все, що потрібно для участі у проекті: бажання і внутрішня згода родини;

Наявність приміщення для утримання ВРХ або земельної ділянки для будівництва ферми;

Бажано: мати досвід в утриманні корів;

Бажано: земля для кормів/випасу.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися