З березня волиняни отримають «живі» гроші для розрахунків за комуналку
Волинь

З березня волиняни отримають «живі» гроші для розрахунків за комуналку

14 лютого 2019, 20:08
0
0
Сподобалось?
0

В березні цього року стартує монетизація субсидій – «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуть безпосередньо одержувачам субсидії. Про це повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева  під час всеукраїнської селекторної наради.

 За словами міністра, програма житлових субсидій в Україні існує майже 24 роки. Порядок їх надання змінювався і на сьогодні розмір обов’язкової частки платежу за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою і залежить винятково  від розміру середньомісячного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу. Такий спосіб забезпечує принцип соціальної справедливості.

Громадяни, яким призначено субсидію з 2018 року, вона  буде переказана грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією. Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який переказуватиметься сума субсидії у квітні та травні. Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим же, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом з пенсією доставить Укрпошта.

Всі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у діючій моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалюваного сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк.

Кожному одержувачу субсидії, якому допомогу призначено з 2018 року, у березні Укрпошта доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від Уряду для оплати комуналки.

Таким чином, підсумував Андрій Рева, буде здійснено пілотування паралельно двох моделей монетизації та за результатами аналізу їх ефективності прийматиметься рішення щодо впровадження однієї з них вже з травня 2019 року

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися