Волинянку, учасницю Революції Гідності  Вікторію Романчук нагородили  орденом  «За мужність» III ступеня.
Волинь

Волинянку, учасницю Революції Гідності Вікторію Романчук нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

20 лютого 2019, 17:00
0
0
Сподобалось?
0

 

Президент України Петро Порошенко  відзначив державними нагородами України учасників Революції Гідності. Відповідний указ підписано  20 лютого. Серед нагороджених і наша землячка, учасниця Революції Гідності, волонтерка Вікторія Романчук.

На Майдан до Києва Вікторія їздила, будучи студенткою Косівського училища. Була у 35-ій сотні «Волинська Січ». І мала тоді 15 років. 18 лютого 2014 року біля будинку профспілок біля її ніг розірвалася граната. Жити далі допомогли мистецтво і чоловік Олександр Гуч, теж поранений учасник Майдану, а нині Дернівський сільський голова, що у Ківерцівському районі.

18 лютого 2019 року саме у відновленому будинку профспілок відкрилася авторська виставка Вікторії Романчук як мистецький проект «Сторожа». Вона закінчила Академію мистецтв. Проект створений для того, щоб відтворити у пам`яті час смерті і час початку нового життя."Проект сторожа – це янголи охоронці, ці люди могли загинути кілька століть тому, могли загинути на Майдані чи на війні. Але це ті, пам’ятаючи про кого, ми продовжуємо жити...", - каже авторка.
На проект дівчина наважувалася довгих п*ять років. Результати її роботи  до 22 лютого усі охочі можуть побачити у Будинку профспілок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися