Виклики медичної галузі  - медики, які масово залишають Волинь
Волинь

Виклики медичної галузі - медики, які масово залишають Волинь

21 лютого 2019, 12:08
0
0
Сподобалось?
0

На Волині існують проблеми із кваліфікованим медичним персоналом.
Про це йшлося  під час засідання колегії управління охорони здоров’я ОДА «Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я області в 2018 році та основні завдання на 2019 рік»,- повідомляє ВолиньPOST.
За словами начальника управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка,  у 2015 році медична галузь отримала 1,2 мільйона гривень, у 2018 році – майже 2 мільйони. Чи не вперше медицина області  отримала реальне фінансування.
Кадри – один із викликів галузі на Волині. У 2018 році з області виїхало 393 лікарі, тоді як прибуло 320.
«Кордони відкриті. Наші дипломи із задоволенням приймають у різних країнах. Потрібно працювати над цим питанням і створювати такі умови, аби люди не хотіли виїжджати», - сказав Ващенюк.
Також за минулий рік Волинь покинули 972 медсестри, тоді як 453 – прибули. За словами посадовця, раніше така ж ситуація з кадрами була у сусідній Польщі, звідки першими виїжджали медсестри.
Наразі у лікарів середня зарплата становить 8490 гривень, молодших спеціалістів з медичною освітою – 5715 гривень, молодшого медичного персоналу – 4516 гривень, працівників без медичної освіти – 5498 гривень.
Ігор Ващенюк відзначив, що після підписання договору з НСЗУ зарплати значно підвищилися. У деяких районах зарплата лікарів становить майже  15 тисяч.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися