У Луцьку презентували сувенірну монету, присвячену 590-ої річниці з’їзду європейських монархів
Волинь

У Луцьку презентували сувенірну монету, присвячену 590-ої річниці з’їзду європейських монархів

27 лютого 2019, 13:52
0
0
Сподобалось?
0

У художньому музеї обласного центру Волині  відбувся  культурно-мистецький проект-презентація 590-ої річниці З’їзду Європейських монархів у Луцьку . На неї  завітали гості: заступник посла і радник міністра посольства Литовської Республіки в Україні Тадас Валіоніс, віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, -інформує прес-служба міської ради.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустові розповів, що  докладається безліч зусиль, аби зробити подію, що об’єднала український, польський і литовський народи, значимою не тільки у Луцьку, а й в усій Україні та за кордоном.

Також він презентував сигнальний екземпляр сувенірної монети, присвяченої  590-ої річниці З’їзду. Інсценізацією твору Лесі Українки «Королівна» актори театру арт-студії «КолоЛесі» ознайомили присутніх із естетичним колоритом доби XV століття. На вечорі звучала співана поезія давніми українською, латинською, польською та німецькою мовами з використанням стародавніх текстів у виконанні лідеру гурту «Хорея Козацька» Тараса Компаніченка, відбулася  презентація творів художника Олександра Дишка – автора творчого доробку на тему історії Луцька та Волині.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися