Лісовий урок в Березовичівській школі
Волинь

Лісовий урок в Березовичівській школі

1 березня 2019, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Школою Героїв і лісівників називають Березовичівську ЗОШ І-ІІІ ст., що у Володимир-Волинському р-ні.  Близько ста її вихованців брали участь в АТО (ООС), понад двадцять випускників стали лісівниками. І зараз у школі діє учнівське лісництво, до якого входять учні 8-11 класів, -повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Лісовий урок з історії і сьогодення волинського лісу,  майстер-класи з фотосправи та лісової журналістики провели школярам  інженер з охорони і захисту лісу ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Роман Мосорук та прес-секретар Волинського ОУЛМГ Сергій Цюриць.

 Свого часу цю школу закінчили кандидат економічних наук, доцент, директор Навчально-наукового інституту екологічної економіки й менеджменту Національного лісотехнічного університету України Павло Динька та кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри лісової таксації та лісовпорядкування НЛТУ України Петро Хомюк. Усього понад 20 випускників школи обрали професію лісівника. Зараз у Шацькому лісовому коледжі імені Валентина Сулька навчається  Тарас Тлучкевич.

 Торік учнівське лісництво заготовило 800 кг жолудів, допомагало лісівникам створювати нові культури. У рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» працівники ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» спільно з вихованцями Березовичівського шкільного лісництва висадили промислову плантацію фундука. Експериментальна висадка відбулася у Губинському лісництві на площі 2 га.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися