«Волиньгаз» чекає  перевірка через донарахування у платіжках
Волинь

«Волиньгаз» чекає перевірка через донарахування у платіжках

5 березня 2019, 16:39
0
0
Сподобалось?
0

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оголосила про початок перевірки облгазів Фірташа на предмет донарахувань у платіжки.

Про це повідомила  Єкономічна правда з посиланням на статтю голови НКРЕКП у Facebook.

"В першій декаді березня ми розпочинаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКП щодо заборони Операторів ГРМ здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов. Перевірка триватиме п’ять днів, в ході якої ми проведемо детальний аналіз фактичного споживання газу населенням та виставлені рахунки", - написала Кривенко.

У разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції, результати перевірки будуть публічно оприлюднені та обговорені,- повідомила голова НКРЕКП.

За її словами, порушення у частині донарахування у платіжки споживачів здійснили 20 операторів газорозподільних мереж, що діють у 15 областях України.

Це Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запоріжська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька області.

У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань становили 1 – 1,5 % від обсягу споживання, а вже в грудні-січні - близько 5-10%. Зважаючи на це, в листопаді 2018 року НКРЕКП прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися