Забудовник повернув  бюджету Луцька понад 330 тис. грн
Волинь

Забудовник повернув бюджету Луцька понад 330 тис. грн

7 березня 2019, 17:47
0
0
Сподобалось?
0

Завдяки втручанню Луцької місцевої прокуратури із забудовника  стягнуто у бюджет Луцька понад 330 тис. грн. незаконно повернутих йому коштів, -повідомляє прес-служба прокуратури області.
Прокурори з'ясували, що у січні  2018 року між Луцькою міською радою та приватним підприємством укладено договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста  щодо об’єкта будівництва на вулиці Ковельській.
Замовник будівництва зобов’язався внести і вніс у бюджет міста понад 3 млн. грн. пайової участі у розвитку інфраструктури. 
Через півроку  рішенням Луцької міської ради забудовнику зменшено розмір пайової участі на понад 330 тис. грн. у зв’язку з тим, що він  передав у комунальну власність територіальної громади  квартири. Ці кошти  переказано на рахунок житлово-будівельного кооперативу.
Проте цю квартиру було надано у власність не комусь із лучан, які перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов, а громадянці, яка на квартирному обліку не перебувала, але її помешкання було знесене, щоб збудувати цей  багатоквартирний  будинок.  Будівельне підприємство в такий спосіб усього лиш виконало взяті на себе зобов’язання перед цією громадянкою.
Тому прокурори у суді наполягали на визнанні рішення міськради незаконним та стягненні із забудовника безпідставно повернутих йому коштів.
Господарський суд області частково задоволив вимоги прокуратури,  визнано недійсною додаткову угоду до договору пайової участі у розвитку інфраструктури міста та стягнуто із забудовника усю суму незаконно повернутих йому коштів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися